Xbox

Speel op alle consoles Xbox games

Aan het begin van de 21ste eeuw besloot een van de grootste technologiebedrijven, Microsoft, om een merk te lanceren dat een belangrijke rol zou spelen in de branche van video games: Xbox. Onder dit merk zijn er games consoles uitgebracht van een zeer hoge kwaliteit. Hierbij zijn Xbox spellen op de markt gebracht die door gamefanaten met open armen werden ontvangen. Echter is dit altijd niet het geval bij de Xbox games. Maar, hoe komt dit?

Het grote aanbod van Xbox

Het merk Xbox werd in 2001 door Microsoft gelanceerd. Onder deze naam worden video games, streaming services en online services op Xbox Live aangeboden. Met dit aanbod van producten en diensten is Xbox zeer bekend geworden in de huiskamers van alle gamers in de hele wereld.

Verschillende Xbox consoles

Sinds het begin van Xbox heeft Microsoft verschillende speeltoestellen op de markt gebracht. Deze game consoles zijn meer dan 100 miljoen keer verkocht en hieronder vind je de beschrijvingen van deze speelkasten.

  • Xbox. Dit was het eerste speeltoestel dat door Microsoft werd geïntroduceerd. Toen dit product op de markt werd gebracht, konden consumenten nu een keuze maken uit de volgende game consoles: PlayStation 2, Gamecube en Dreamcast. Het nieuwe toestel van Xbox was een van de eerste speelkasten waar je online video games kon spelen zonder een broadcast verbinding. Het populairste Xbox spel op deze console is Halo 2.
  • Xbox 360. Na het succes van de eerste Xbox game console besloot Microsoft om de Xbox 360 te lanceren. Dit behoorde tot de zevende generatie van speelkasten en andere speeltoestellen in deze generatie waren: de PlayStation 3 en de Wii. Dankzij de Xbox 360 konden consumenten voor het eerst streaming services gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Netflix en Spotify. Bij de lancering van deze console besloot Microsoft om een Kinect op de markt te brengen. Hiermee zijn consumenten in staat geweest om de personages in Xbox games te laten bewegen. De meest verkochte spellen voor de Xbox 360 zijn: Kinect Adventures en Call of Duty: Modern Warfare 3.
  • Xbox One. Later heeft Microsoft besloten om de Xbox One te lanceren. Deze console en de PlayStation 4, de Wii en Nintendo Switch vormden de achtste generatie van speeltoestellen. Op de Xbox One hebben consumenten voor het eerst de mogelijkheid gehad om gameplay te filmen en op te slaan. Verder hadden ze de kans om met een set-top box naar televisie te kijken. Ook was het Kinect-systeem verbeterd ten opzichte van dat van de Xbox 360. Het meest verkochte spel van de Xbox One is Call of Duty: Black Ops III.
  • Xbox One X. Voor 2020 is er besloten om de Xbox One X op de markt te brengen. Met dit nieuwe speeltoestel kunnen fanatieke gamers hun favoriete spellen in 4K spelen. Bovendien kunnen zij alle Xbox games op deze machine spelen. Het meest verkochte spel van de Xbox One X is Call of Duty: Black Ops III.

Voor alle speeltoestellen hoef je je geen zorgen te maken over de Xbox spellen. Bij de lancering van elke game zorgde Microsoft dat deze op de verschillende consoles kon worden gespeeld. Op deze manier worden de trouwe klanten van Xbox tevreden gehouden.

Speel alle spellen op jouw Xbox

Toen Microsoft Xbox voor het eerste lanceerde, heeft het besloten om alle game consoles toegankelijk te maken voor de verschillende spelletjes. Op deze manier hoefden de consumenten zich geen zorgen te maken over het spelen van hun favoriete games. Niettemin is een aantal video games alleen geschikt voor de speelkasten van Xbox. Hierdoor is er sprake van exclusiviteit bij de trouwe fans van Xbox.

Terug naar overzicht