PlayStation

PlayStation: iedereen heeft hem ooit in handen gehad

Werkelijk iedereen die een game heeft gespeeld, had een PlayStation console in zijn woonkamer. Dit populaire merk van Sony is geen verrassing voor de gamefanaten, want zij hebben gegarandeerd één keer in hun leven een PlayStation controller in hun handen gehad. Dit komt omdat Sony sinds de jaren '90 innovatieve consoles op de markt heeft gebracht waarmee iedereen de spellen van hun favoriete series kunnen spelen. Verder zijn PlayStation games voor iedereen toegankelijk. Hoe komt dit? Lees verder om achter alle informatie over dit merk van Sony te komen.

Het complete aanbod van één van de grootste speler in de wereld van gaming

Het PlayStation aanbod is erg gevarieerd voor alle gamers in de wereld. De fanatieke spelers kunnen uit home en handheld consoles een speeltoestel kiezen voor hen en het hele gezin. Tevens kun je op verschillende websites en in fysieke winkels naar PlayStation-spellen zoeken. In deze games van PlayStation kun je leuke avatars besturen waarmee je alle uitdagingen overwint.

De populairste game consoles in de wereld

Zoals je in de laatste alinea's hebt gelezen, weet je dat Sony zeer bekende PlayStation consoles op de markt heeft gebracht. Hieronder vind je de populairste speeltoestellen die je thuis en buiten kunt gebruiken.

Home consoles

  • PlayStation. Toen Sony de eerste PlayStation-spelletjes lanceerde, zorgde het ervoor om een speelkast te ontwerpen: de PlayStation 1. Op deze home console konden fanatieke gamers hun favoriete games spelen in hun eentje of met anderen. De PlayStation 1 werd het eerste speeltoestel dat meer dan 120 miljoen keer werd verkocht. Dankzij het succes van dit model besloot Sony om niet alleen een tweede of derde versie uit te brengen, maar ook een vierde. Bij elk nieuw model van de PlayStation besloot Sony om verder te innoveren. Neem bijvoorbeeld de PlayStation 3. Dit was het eerste model waarmee de spelers een WiFi-verbinding hadden als ze met hun vrienden, familie en zelfs onbekenden uit de hele wereld wilden spelen. Ook hadden fanatieke spelers de mogelijkheid om bonuspunten te verzamelen. Je kunt zeggen dat alle modellen van deze home console erg succesvol zijn geweest, want Sony heeft meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht in de wereld.

Handheld consoles

  • PlayStation Portable. Dit was de eerste handheld console die op de markt werd gebracht. Bij dit speeltoestel hoefden gamers zich geen zorgen te maken, omdat ze het speelsysteem van de thuisconsoles konden volgen. Hierdoor was het voor hun makkelijk om de PlayStation games te spelen. In totaal heeft Sony meer dan 10 miljoen exemplaren van de PlayStation Portable verkocht en alle spelers waren erg te spreken over de besturing van de spelletjes. Ook waren fanatieke gamers positief over het feit dat zij spellen die eerst op home consoles werden gespeeld, overal konden meenemen.

Speel overal de leukste PlayStation spellen

Bij de lancering van elke home console zorgt Sony ervoor dat de PlayStation spelletjes voor iedereen verkrijgbaar zijn. Dit doet het bedrijf door de games online bespeelbaar te maken. Doordat bijna iedereen internetverbinding heeft, kun je ervan uitgaan dat de PlayStation games in de hele wereld worden gespeeld.

Terug naar overzicht