Nintendo

De impact van Nintendo games

In de jaren '90 werd Pokémon een echt fenomeen. Op TV werden de laatste afleveringen uitgezonden en in de game shops waren tientallen rijen van personen te zien. Zij wilden de beste spellen van een van deze bekende videogamereeksen in bezit hebben: Pokémon. Dit is een van meest winstgevende gamereeks van Nintendo. Deze multinational is een van de grootste spelers in de branche van videospelletjes dankzij de innovatieve speelkasten die regelmatig worden geïntroduceerd. Ook heeft Nintendo een aantal spelletjes in haar portfolio waarmee het haar positie in de markt heeft veroverd. Lees verder om meer te weten te komen over onder andere de Pokémonspellen die Nintendo in huis heeft!

De populairste aanbieder van entertainment in de wereld

Nintendo is een van de oudste bedrijven uit Japan en het is gericht op het aanbieden van de leukste spellen in de wereld. Sinds 1889 zorgt deze multinational ervoor dat alle gamers tevreden zijn over de producten die worden aangeboden met behulp van een wereldwijde service. Verder is Nintendo ontzettend bekend onder alle gamers door de verschillende innovatieve game consoles die het heeft uitgebracht.

De succesvolste Nintendo consoles aller tijden

Hieronder vind je een overzicht van de succesvolste home en handheld consoles van deze grote speler in de branche van video games.

Home consoles

  • Nintendo Entertaintment System. Dit is de speelkast van Nintendo en het is vooral bekend geworden om de games die je nu ook kunt spelen dankzij de NES Classic Edition. Nintendo games van series zoals The Legend of Zelda waren voor het eerst bespeelbaar op deze consoles en Nintendo heeft meer dan 50 miljoen exemplaren ervan verkocht. Doordat er relatief weinig technologie nodig was om de spellen voor deze Nintendo console te ontwikkelen, kun je nu de spellen van de NES, zoals het in de gamewereld wordt genoemd, op jouw mobiele telefoon spelen.
  • Wii. Dit was het eerste Nintendo speeltoestel waarop je zelf moest bewegen om de avatars in de spellen te controleren. Hierdoor konden fanatieke gamers nu zelfs sporten als zij hun favoriete games speelden. Nadat de Wii in 2006 werd gelanceerd, zijn er meer dan 100 miljoen spelers geweest die dit toestel in hun huiskamers hebben geïnstalleerd.

Handheld consoles

  • Game boy. Wie heeft hem niet in zijn handen gehad? De Game boy was de eerste Nintendo console die gamers overal konden meenemen om hun favoriete spellen te spelen. Sinds de lancering van dit speeltoestel heeft Nintendo verschillende variaties op de markt gebracht: de Game Boy Advance en de Game Boy Advance SP.
  • Nintendo DS. Na het succes van de Game Boy en zijn verschillende modellen besloot Nintendo om een handheld speeltoestel te lanceren met twee beeldschermen: de Nintendo DS. Op dit toestel konden fanatieke spelers nu Nintendo games spelen waarbij ze rekening moesten houden met twee verschillende taken. Hierdoor moest iedereen opletten om de spellen te voltooien.

Mario, Pokémon, Zelda en Metroid: de bekendste Nintendo spellen

Nintendo heeft sinds zijn oprichting wellicht het bekendste personage in de gamewereld geïntroduceerd: Mario. De spelletjes met deze Italiaanse loodgieter en zijn vrienden zijn al meer dan 200 miljoen keer verkocht en deze Nintendo games zijn door jong en oud geliefd, omdat ze verschillende thema's hebben. Bovendien zijn alle games van Pokémon echte waardevolle bezittingen geworden sinds de jaren '90. Je kunt namelijk uit meer dan 500 Pokémon kiezen om jouw team te maken, zodat je alle uitdagingen overwint. Verder kun je de beste wapens verzamelen voor jouw campagnes op de games van Zelda en Metroid.

Terug naar overzicht