De wereld van game consoles

Speeltoestellen zijn na de Tweede Wereldoorlog zeer populair geworden over de hele wereld en dit heeft verschillende redenen. Zo heb je speeltoestellen die je in het openbaar vervoer kunt gebruiken om je altijd te vermaken. Ook vind je in de fysieke en online winkels verschillende consoles waarop je kunt spelen. Denk bijvoorbeeld aan de speelkasten van Nintendo en Xbox. En stel dat jij een nieuwe console wilt kopen, welke speelkasten zijn de allerbeste?

Speel overal de leukste spelletjes

Door de razendsnelle technologische ontwikkelingen heb je nu de kans om overal de leukste games te spelen. Aan de ene kant kun je speeltoestellen kopen die je alleen thuis kunt gebruiken. Het is noodzakelijk om de speelkasten op een beeldscherm aan te sluiten, zodat je de spelletjes kunt spelen. Hierbij moet je deze machines aansluiten. Alle spellen voor deze speeltoestellen komen in de vorm van CD's. Aan de andere kant heb je handheld game consoles. De draagbare consoles zijn speeltoestellen die je overal kunt gebruiken. Hierbij hoor je rekening te houden met het feit dat de batterijen altijd opgeladen moeten zijn, zodat je verder kunt spelen. Alle spelletjes voor de draagbare speeltoestellen komen in de vorm van cassettes voor die je in de speeltoestellen steekt.

De grootste aanbieders van game consoles in de wereld

In de markt van speelconsoles vind je verschillende producten van games toestellen. Echter springen drie bedrijven eruit:

  • Sony. Deze Japanse multinational is verantwoordelijk voor de speelconsoles onder het merk PlayStation. Sony heeft sinds de lancering van PlayStation draagbare consoles geïntroduceerd, zoals de PSP. Ook hebben consumenten consoles gekocht die zij alleen thuis kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de PlayStation 3 en de games.
  • Nintendo. Dit is een van de populairste makers van game consoles, want het brengt jaarlijks nieuwe spellen uit. Zo bezit Nintendo alle rechten van de Mario -en Pokémonreeksen. Daarnaast heeft dit Japanse bedrijf innovatieve speeltoestellen op de markt gebracht. Denk bijvoorbeeld aan de Wii en de games die erbij horen. Doordat je bij alle consoles van de Wii moet bewegen, zijn er consumenten geweest die een goede conditie hebben opgebouwd.
  • Microsoft. Het bedrijf dat door Bill Gates werd opgericht begon in 2001 met het merk Xbox. Deze organisatie lanceert onder dit merk game consoles en spelletjes. In tegenstelling tot Sony en Nintendo zijn er aan het begin van de 21ste eeuw draagbare speeltoestellen uitgebracht. Xbox is gericht op de consoles die thuis worden gebruikt.

Meer dan 500 miljoen mensen genieten van de leukste games

Wanneer we naar de verkoopcijfers van alle game consoles kijken, komen we tot de conclusie dat de PlayStation-speeltoestellen heel populair zijn. Volgens verschillende rapporten van onder andere Marketline zijn er meer dan 200 miljoen consoles verkocht. Deze speeltoestellen zijn bijvoorbeeld de PlayStation 2 en 3. Ook zijn de speeltoestellen van Nintendo erg populair in de hele wereld, omdat meer dan 300 miljoen exemplaren zijn verhandeld. Denk bijvoorbeeld aan de NES en de Wii.