Herbeleef de oude dagen met browser en direct play games

Wil je old school games opnieuw beleven op de nieuwste platformen? Dan raden we jou aan om browser games te spelen. Deze spellen zijn echte aanraders voor de gamers die bekend zijn met de spelletjes van bijvoorbeeld de NES en de PlayStation 1. Ook kun je naar direct play games zoeken, omdat deze oude spelletjes zijn die op de moderne platformen worden gespeeld. En stel je dat jij onbekend bent met deze twee soorten games, naar welke spelletjes moet je zoeken om deze games uit de jaren '80, '90 en '00 te beleven? Hieronder geven we jou deze informatie en de beschrijvingen van deze twee typen games.

Overal gamen

Browser games worden op een webbrowser gespeeld en er worden standaard webtechnologieën en browser plug-ins gebruikt om deze games toegankelijk te maken. Hierdoor kun je spelletjes uit verschillende video games genres in jouw eentje of met anderen kiezen om te spelen. Ook heb je de mogelijkheid om deze games in fysieke winkels of op websites te spelen. Wanneer je online deze spelletjes speelt, kun je deze openen op jouw mobiele telefoon.

Haal oude herinneringen op met direct play games

Om deze old school games te spelen, is het aanbevolen om de laatste versies van de softwares van Microsoft en Apple te downloaden. Dit komt omdat je met deze programma's games uit de jaren '80, '90 en '00 van het MS-DOS-systeem kunt uitproberen. Doordat je de laatste software nodig hebt om direct play spelletjes te spelen, kun je alleen deze games op het internet spelen.

Wees jouw tegenstanders een stap voor

Als je online naar de populairste browser en direct play spelletjes zoekt, vind je game titels die bekend staan om strategie. Hieronder zetten we een aantal ervan voor jou neer.

  • Grepolis. Dit is een browser spelletje dat zich in het oude Griekenland afspeelt. Hier hoor je een polis op te bouwen en daarna kun je ervoor kiezen om deze te vergroten of te behouden. Wanneer je Grepolis gaat spelen, kom je een aantal bekende aspecten van het oude Griekenland tegen, zoals: de mythologie en economie.
  • RuneScape. Dit is een game met hetzelfde doel als Grepolis, maar hier komen geen Griekse aspecten aan bod. Op RuneScape kom je termen tegen die gerelateerd zijn aan zwaarden & sandalen en magie. Hierbij kun je een van de twee versies kiezen: P2P en F2P. Bij de eerste optie betaal je voor alle items die je in het spelletje wilt kopen. Bij de tweede mogelijkheid hoef je niks te betalen om RuneScape te spelen.
  • Tetris. Dit spelletje werd dankzij het MS-DOS-systeem toegankelijk voor iedereen. Deze DOS-game vereist als het ware geen uitleg, omdat iedereen dit spel ooit heeft gezien. Indien het doel van dit spelletje onbekend is, leggen we dit voor jou uit. Bij Tetris hoor je een maximale score te halen door combinaties te maken van digitale puzzelstukjes die vallen.